menuline
 
menuline2

JUMP.RO
RO Keywords:
inregistrare adrese IP inregistrare domenii .RO alocare adrese IP inregistrare domeniu RO gazduire pagina web preturi mici partener adrese bare .biz certificat certificate coduri .com comert consultanta design digital domenii domeniu ecommerce e-commerce electronic email fowarding free gazduire gratis hosting .info inregistrare ip IP Internet Jump jump.ro mail .name .net Network nume on-line online pret promotie rapid redirectare LIR Romania secure server service Services sigur site smtp soft software space tunel unix linux apache webhosting website whois
EN Keywords:
address barcode .biz bulk buying certificate .com creating creation design digital domain ecommerce e-commerce electronic email fowarding free hosting .info ip Internet Jump jump.ro machine mail manage name .name names .net netbiz Network on-line online page promotion redirect register registrar registration registry renewal Romania Roumania secure server service Services smtp soft software space tunel unix webhosting website whois

JUMP.RO
t_11 Mentenanta Resurse RIPE t_13
t_21
Helping clients  Cu noi afacerea ta ramane Online !  LIR - RIPE Member
     Jump este lider al partenerilor registrului international RIPE, datorita calitatii serviciilor de alocare adrese IP si numere provider (AS). Pozitia de lider este sustinuta si de faptul ca este singurul registru care poate aloca pana la 8192 adrese IP fara a necesita acordul RIPE si de faptul ca dispune de cele mai multe IP-uri din Romania ( 3.1 Milioane IP-uri ).

     Ca urmare a faptului ca anumite LIR-uri nu mai furnizeaza servicii de inregistrare si mentenanta a resurselor independente alocate de RIPE in timp, noi am decis sa ajutam acesti clienti pentru a-si putea pastra resursele si a-si continua afacerea fara pierderi majore sau intreruperi.

Luarea in evidenta, nu afecteaza dreptul de proprietate, tu ramai Proprietarul dreptului de utilizare a resurselor si poti dispune dupa cum doresti de acestea, atat timp cat respecti reglementarile RIPE actuale si viitoare.

Start
Informatii utile legate de luarea in evidenta:
 
Taxe:
 
Pentru resursele alocate direct de RIPE ( Adrese PI si Numere AS - vezi mai jos definitii ) este necesar ca pe toata perioada cat ele sunt inregistrate, sa fie luate in evidenta la un LIR (partener al RIPE).

RIPE in Noiembrie 2009 a introdus taxe anuale pentru resurse independente ( adrese de tip PI si numere AS ). Valoarea acestora se regaseste in tabelele alaturate. Taxele se platesc in fiecare an in avans si se calculeaza / resursa.

Aceste taxe, impuse de RIPE, au rolul de a elibera resursele alocate cu mult timp in urma si nefolosite de detinatorii dreptului de folosinta sau folosite abuziv de altii.

Taxa de luare in evidenta se plateste o singura data si reprezinta costul de transfer al resurselor de la un alt LIR catre JUMP.RO.

Neafilierea la un LIR conduce la retragerea resurselor sau plata unor taxe ANUALE de minim 1800 Euro (vezi detalii).

Pentru luarea in evidenta este necesara semnarea unui agreement (vezi model) si copia certificatului de inregistrare la Registrul Comertului sau copie a CIF-ului pentru cei care nu au nr de inregistrare (J). Pentru persoane fizice este necesara copie CI.

Agreementul va fi transmis prin mail dupa completarea formularului.

Adresele IP publice se impart in 2 categorii din punct de vedere al agregarii: dependente de provider - PA si independente de provider - PI.

Adresele IP PA sunt in general spatii mici (<256), alocate clientilor care au o singura legatura si nu necesita rutare dinamica. Alocate insa in blocuri mai mari (>256), clientilor ce detin numar de provider (AS), se comporta ca si spatiile independente, agregarea facandu-se tot timpul pe numarul AS al clientului, si nu pe al providerului acestuia. Spatiile PA mici (<256), trebuiesc schimbate in cazul schimbarii providerului, nefiind posibila rutarea acestora de catre noul provider.

Adresele IP PI sunt spatii (>256), alocate clientilor ce detin minim 2 conexiuni internet cu provideri diferiti (fiecare provider detinand propriul numar AS) si care, la randul lor, trebuie sa obtina numar AS pentru a realiza rutare dinamica (BGP).

Numarul AS (Autonomus System Number) este folosit de companiile si ISP-urile cu cel putin doi provideri ce doresc sa realizeze rutari dinamice si balansari de trafic utilizand protocolul BGP.
Serviciu Pret/EURO
One-Time
Luare in Evidenta 50
Transfer Resurse 250

Numar AS
Pret/EURO
Anual
100

Adrese PI
Dimensiune
Bloc IP
Pret/EURO
Anual
256 100
512 125
1024 150
2048 175
4096 200
> 4096 Contactati
Site Map Nota: Preturile nu contin TVA si se calculeaza
         in LEI la cursul BNR din data facturarii.
t_23
t_31 t_32 t_33
Copyright © 2018, JUMP.RO